Na Trnovem ob Soči je orkanski veter z dežjem v petek okoli 20.00 odkril ali delno poškodoval več streh na gospodarskih in bivalnih objektih. Poškodovano je tudi eno osebno vozilo, ob tem je del naselja ostal še brez električne energije, je danes povedal poveljnik Civilne zaščite občine Kobarid Aleksander Vončina.
Največ škode je po trenutnih informacijah nastalo na montažnem bivalnem objektu, kjer je voda premočila strešno izolacijo in deloma prišla tudi do bivalnih prostorov. Stanovalcu, ki si je začasno poiskal prenočišče pri prijateljih, so na občini ponudili nadomestno bivališče, če se bo zanj odločil. Poleg tega je skoraj brez kritine ostala stavba, v kateri imata prostore krajevna skupnost in trgovina s kajaki. Odkrilo je tudi streho župnišča,v katerem sicer nihče ne stalno prebiva, je povedal Vončina Kot je dodal, je poškodovanih približno 25 objektov, tako gospodarskih kot bivalnih, od teh jih je osem utrpelo hujšo škodo. Poškodbe na preostalih strehah pa so nastale posredno, ob udarcih odtrgane kritine z drugih streh. Nekaj škode je nastalo tudi na avtomobilih in drugem premoženju.
Gasilci Gasilske zveze Kobarid so ob pomoči boških prostovoljnih gasilcev s ponjavami interventno prekrivali poškodovane strehe. Skupaj je v intervenciji sodelovalo okoli 50 gasilcev, pomoč v obliki ponjav je prispevala tudi Uprava RS za zaščito in reševanje. Gasilci so na terenu tudi danes, ko utrjujejo interventna prekritja streh, da ob morebitnem novem dežju ne bi nastajala dodatna škoda. Prav tako so na terenu delavci elektro podjetja, ki odpravljajo posledice vetra, zaradi katerega je bilo 12 hiš brez električne energije. Kraj, ki ga zelo dobro poznajo ljubitelji kajakaštva in drugih dejavnosti na deroči Soči, je že obiskal tudi zavarovalni agent, ki popisuje nastalo škodo, je še povedal Vončina.
Tekst: FB Občina Kobarid