V petek, 9. julija 2021 smo z nepozabnim koncertom Policijskega orkestra in kantavtorja Vlada Kreslina obeležili 130-letnico neprekinjenega delovanja PGD Kobarid. Koncert, ki je bil v prvi vrsti namenjen gasilcem in njihovim najbližjim kot zahvala za dolgoletno požrtvovalno delo, je na Kobariški trg privabil številne občane in obiskovalce Kobarida od vsepovsod. Pred koncertom je potekala slovesnost s podelitvijo državnih odlikovanj.  Zaradi nepredvidljivih ukrepov so jo kobariški gasilci proslavili v “ožjem” krogu vabljenih gostov.

Uvodoma so nas pozdravili in nagovorili predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid Sašo Rosič, župan Občine Kobarid Marko Matajurc in poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, ki je skupaj s predsednikom Sveta gasilcev severnoprimorske regije Jožetom Dakskoblerjem posameznikom podelil državna odlikovanja ter zlato plaketo Gasilske zveze Slovenije.

Nagrajenci, ki so za nadpovprečno delovanje na organizacijskem področju oziroma v operativnih vrstah prejeli odlikovanja so Matej Stres, Miloš Kokole, Matej Matelič, Vid Medveš, Andraž Mašera, Aleksander Grković in Darko Gregorčič. Zlato plaketo je ob 130-letnici prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Kobarid.

Kobariški gasilci se ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi praznovanja. »Fenomenalen večer, ki smo ga preživeli nam bo ostal v trajnem spominu«.

O dogodku je poročal tudi Radio Robin iz Nove Gorice. Prispevek najdete tukaj.