V nedeljo, 30.8.2020 je bil za pripadnike ZIR v Posočju precej deloven dan. Začelo se je kmalu po deveti uri dopoldne, ko je močan veter pričel podirati drevesa, odkrivati strehe, obilno deževje pa je na ceste nanašalo material ter prožilo plazove. Intervenirali smo na več lokacijah v Občini Kobarid, kje smo odpravljali posledice neurja. Takoj dopoldne smo se odzvali tudi zaprosilu GZ Tolmin za pomoč pri prekrivanju ostrešji v vasi Kamno, kjer je veter povzročil veliko škodo.

Kmalu po 14.00 uri pa je narava zopet udarila. Nevihtna celica, ki se je pomikala čez Furlanijo, je prešla tudi naše kraje. Močan dež in veter sta zalivala objekte te podirala drevesa, sprožili so se zemeljski plazovi. V nekaj minutah smo prejeli več klicev na pomoč na katere smo se odzivali takoj, ko je bilo to mogoče.

Na terenu je bilo preko dneva 30 gasilcev PGD Kobarid, OE Livek, OE Vrsno z vso razpoložljivo tehniko, skupno pa smo posredovali v 22 primerih. V nekaj primerih je na svojem terenu posredovala tudi PGD Drežnica.