Kot je že dolgoletna tradicija, so imeli naši gasilski veterani v sredo 13. novembra v organizaciji GZ Kobarid in GZ Cerkno tradicionalni skupni izlet.

Na letošnjem izletu se je zbralo 17 veteranov iz PGD Breginj, Drežnica in Kobarid. Ker starejši ne morejo zjutraj dolgo spati, je bil odhod iz Kobarida že ob 7. zjutraj. Na poti so se nam pridružili še tovariši iz Cerknega in smo skupaj krenili proti Postojni, kjer smo si najprej ogledali tamkajšnji sodobni center zaščite in reševanja. Po ogledu so sledile vedno dobre klobase s pijačo.

Nato nas je pot vodila v Vipavo. Ogledali smo si zelo zanimiv izvir reke Vipave ter tamkajšnji Lanthierijev dvorec. Sledil je ogled Vipavskega Križa, kateri sodi med zgodovinsko najzanimivejše kraje na Vipavskem. Ker je v vsaki stvari nekaj dobrega, smo izkoristili deževno vreme in si ogledali še buren izvir reke Hubelj.

Sledilo je še pozno kosilo v prijetni družbi vseh zbranih v Osmici Černigoj v Lokavcu pri Ajdovščini.

Dan je prijetno minil, poslovili smo se od tovarišev iz Cerknega, sklenili da izlet drugo leto zagotovo ponovimo ter prijetno utrujeni krenili proti domu.

Mitja Ivančič, GZ Kobarid